Anja Buurman

Anja Buurman, KinderpsycholoogHoe werk ik?

Als kinderpsycholoog bied ik individuele begeleiding aan kinderen op hun eigen school. Kinderen die in de huidige setting niet tot leren komen en/of de klassikale lessen verstoren. Ik help ze rust te vinden en leg de lat op de juiste hoogte zodat ze weer succeservaringen kunnen gaan ontwikkelen en hun zelfvertrouwen terugvinden. Naast en tijdens het schoolwerk is er op een natuurlijke manier royaal aandacht voor emoties, sociale vaardigheden, studievaardigheden en gedragsregulatie.

Omdat ik makkelijk afstem op het kind heb ik vaak snel een klik en ontstaat er openheid en een basis van wederzijds vertrouwen. Ik ga altijd uit van de goede intenties van een kind en vind niet gauw iets raar of gek.
Ik neem graag initiatief en hou van aanpakken. Ik hou er van om orde te scheppen in de chaos, bijvoorbeeld door organiseren, categoriseren en het maken van stappenplannen. Mijn zorgvuldigheid en nauwkeurige werkwijze wordt vaak zeer gewaardeerd.
Bij het geven van onderwijs sluit ik makkelijk aan bij de interesse en het niveau van het kind. Daarbij denk ik vanuit de “zone van de naaste ontwikkeling”: voor elk kind een uitdaging op passend niveau. Ik kan rustig en helder uitleggen en heb veel geduld.

 

Opleiding

Na het behalen van mijn Bachelor Psychologie, heb ik dit een vervolg gegeven met een Master Kinder- en Jeugdpsychologie. Mijn motivatie was om kinderen al vroeg in hun ontwikkeling te kunnen begeleiden en bijsturen, zodat problemen niet onnodig “vastroesten” en hun negatieve effect over jaren heen verspreiden. Hierna heb ik eerst enkele jaren mijn aandacht op mijn gezin gericht. In de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gedaan om mijn kennis en vaardigheden uit te breiden, onder andere:

  • Gespreksvaardigheden met kinderen en jongeren
  • Passend Onderwijs en de Onderwijsassistent
  • Handelingsgericht werken
  • Autisme en overprikkeling

In de komende tijd wil ik me gaan verdiepen in onderwerpen zoals Didactiek, Hoogbegaafdheid, Dyslexie en dyscalculie, Huiswerkplanning, Hechtingsproblematiek, Passend Onderwijs en Autismespectrumstoornissen.